Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@07:33:26 GMT

صحیفه سجادیه ظرفیت بین‌الادیانی دارد

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۷۸۹۳

صحیفه سجادیه ظرفیت بین‌الادیانی دارد

یک کارشناس مسائل دینی با تاکید بر این موضوع که شیوه مقابله امام سجاد (ع) با مخالفان در قالب دعا و نیایش بود گفت: در زمان امام سجاد (ع) شاهد جنگ نرمی بودیم که دشمنان علیه اسلام به راه انداخته بودند و یکی از عملکردهای امام سجاد (ع) برای رفع این موضوع گسترش دعا و نیایش بود و از این طریق توانستند دامنه معارف اسلام و اهل بیت (ع) را گسترش بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا فوادیان در گفت‌وگو با ایسنا، با طرح این مطلب که یکی از شیوه‌های مقابله امام سجاد(ع) با مخالفان بکارگیری سلاح دعا بوده است، اظهار کرد: در زمان امام سجاد (ع) جنگ نرمی در جامعه اسلامی به وجود آمد. در این زمان یکی از عملکردهای علمی و فرهنگی امام سجاد (ع) گسترش معارف اهل بیت (ع) در قالب دعا و نیایش بود. در احادیث دینی وارد شده است که دعا سلاح مومن است و این یکی از شیوه‌هایی بود که امام سجاد (ع) در دعوت به اسلام از آن بهره بردند.

وی خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) حدود ۳۸ سال پس از واقعه عاشورا امامت جامعه مسلمین را بر عهده داشتند. امام واقعه عاشورا و دوران اسارت را شاهد بودند و نحوه مقابله ایشان با مخالفان و بنی‌امیه از طریق حدیث و دعا بود. رویکرد امامان پس از امام حسین (ع) یک رویکرد فرهنگی بود. امام سجاد (ع) در قالب ۵۴ دعا با مردم سخن می‌گویند. در آن زمان مرجعیت علمی تعطیل شده بود و می‌بینیم که امام سجاد (ع) چگونه توانست از طریق دعا ونیایش بعد دینی را در جامعه افزایش بدهد. این شیوه‌ای بود که پس از امام سجاد (ع)، امام باقر (ع) و امام صادق (ع) نیز این مسیر را طی کردند. در زمان امامت امام سجاد (ع) مردم برای رفع و حل تمامی مشکلات علمی و دینی خود به ایشان مراجعه می‌کردند و همین امر برای دشمنان قابل تحمل نبود و یکی از علت‌های شهادت حضرت این بود که در بین مردم محبوب بودند.

امام سجاد (ع) از طریق دعا و نیایش معارف اسلام و اهل بیت (ع) را گسترش داد

این کارشناس مسائل دینی در ادامه با طرح این مطلب که امام سجاد (ع) در یک محدوده زمانی در مصونیت کامل بودند گفت: بسیاری از معارفی که تا آن زمان شکل نگرفته بود در زمان امام سجاد (ع) عمق و گسترش بیشتری پیدا کرد. بیشتر از چند نفر در آن زمان یاری‌گر امام سجاد (ع) نبودند. اگر به دعاها و نیایش‌هایی که از امام سجاد(ع) باقیمانده است توجه کنیم می‌بینیم که حضرت برای مرزداران، همسایگان، نزدیکان و تمام مسائل حرف و سخن دارند. صحیفه سجادیه تنها یک دعا نیست بلکه یک دستورالعمل کامل اعتقادی سیاسی و احکام است. فرق حدیث و دعا در این است که هر گاه معصوم با ما صحبت کند می‌شود حدیث و هر گاه با خدا صحبت کند می‌شود دعا و نیایش. امام سجاد (ع) از طریق گسترش دعا و نیایش که یک زبان مشترک بین جامعه بشری است به ترویج معارف اهل بیت (ع) پرداخت.

فوادیان ادامه داد: اقدامات فرهنگی امام زین‌العابدین (ع) آنچنان تحول عظیمی را به وجود آورد که در زمان امام صادق (ع) مذهب شیعه به نام مذهب جعفری معروف شد. طبق سخن بزرگان دین اسلام کربلا دو چهره دارد یکی چهره جهاد و مقاومت و دیگری چهره معنویت است. آنچه که امام حسین (ع) را پیروز کرد جبهه معنوی بوده است. امروز که در کارزار فرهنگی و اقتصادی سختی به سر می‌بریم این نیروی معنویت است که می‌تواند به جامعه قدرت ببخشد و این نیروی معنوی را می‌توانیم در صحیفه سجادیه پیدا کنیم.

وی ادامه داد: در خاطرات امام خمینی (ره) وارد شده؛ زمانی که ایشان را به ترکیه تبعید می‌کنند و برای آقا سید مصطفی نامه می‌نویسند و درخواست می‌کنند وسایل شخصی‌شان را به ترکیه بفرستند یکی از آن وسایلی که امام تاکید دارد برای ایشان ارسال کنند کتاب صحیفه سجادیه امام سجاد (ع) است. چرا که این صحیفه فقط یک کتاب و دعا و نیایش نیست بلکه سیاست، حکومت، سبک زندگی و ... را در بر می‌گیرد و به نوعی می‌توانیم بگوییم عصاره تفکر اهل بیت (ع) است.   همچنین زمانی که علامه مجلسی به حضور امام زمان (عج) می‌رسند امام عصر ایشان را به صحیفه سجادیه ارجاع می‌هند.

این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: زبان دعا زبان فطری بشر است و تمام جهان از طریق دعا با خداوند سخن می‌گویند. این کتاب سرشار از دعا، معنویت و نیایش فقط مخصوص شیعیان و مسلمانان نیست بلکه برای تمام جهان حرف دارد. صحیفه سجادیه یک ظرفیت بین ادیانی و بین‌المللی است و امروز می‌تواند برای بشریت خسته از تکنولوژی و فساد بهترین درمان باشد.

امام سجاد (ع) توسط یکی از کارگزاران ولید بن عبدالملک در مدینه به شهادت رسیدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اربعین 98 محرم 98 شهادت امام سجاد ع صحیفه سجادیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۷۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با اشاره به کیفی‌سازی برنامه های سوم خرداد در استان مرکزی از استفاده از ظرفیت های مردمی در برنامه های سوم خرداد در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهنام نظری ظهر امروز در ستاد گرامیداشت مناسب‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت استان مرکزی، با اشاره به اینکه آزادسازی خرمشهر به یادماندنی‌ترین روزهای تاریخ انقلاب اسلامی و نقطه عطفی در دوران دفاع مقدس است که همه ما به این پیروزی بزرگ افتخار می‌کنیم، اظهار داشت: جمله تاریخی «خرمشهر را خدا آزاد کرد» بهترین تعبیر امام خمینی(ره) برای موفقیت بزرگ آزادسازی خرمشهر بود که به اثرگذارترین شکل ممکن، عمق تعلق رزمندگان ایران اسلامی به پشتیبانی پروردگار عالم را بیان داشت.

وی با بیان اینکه آزادسازی خرمشهر با رشادت و جانفشانی رزمندگان و تقدیم خون شهدای بسیاری به دست آمد، افزود: رزمندگان سرزمین آفتاب در راه دفاع از میهن حضوری پررنگ در جبهه‌ها داشتند و شهدا و جانبازان بسیاری را در این راه تقدیم کردند. سوم خرداد، عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر سرآغاز پیروزی‌های رزمندگان اسلام در دفاع مقدس بود. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: سوم خرداد به واسطه آزادی خرمشهر با علم و ایمان نیروهای داخلی به یک روز ملی و به یاد ماندنی در تاریخ ایران اسلامی تبدیل شده است. دفاع از شرف، باورها و خاک کشور، سخت‌ترین و ماندگارترین عملکرد هر ملت  است و مردم ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس ثابت کردند در مسیر دفاع از آرمان‌های امام راحل (ره) و انقلاب اسلامی همواره ثابت قدم بوده و هستند.

نظری تشریح و تبیین رشادت‌های رزمندگان اسلامی در جامعه به ویژه بین نسل جوان را محور برنامه‌های نهادهای متولی در بزرگداشت یاد شهدای سوم خرداد و عملیات بیت‌المقدس عنوان کرد و گفت: افتتاح طرح‌های محرومیت‌زدایی به ماندگاری حماسه روز سوم خرداد کمک می‌کند بنابراین لازم است در هر شهرستانی، تعدادی برنامه غنی ویژه سوم خرداد پیش بینی و اجرا شود، همچنین در سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) نیز دستگاه‌های متولی در اعزام به مرقد مطهر امام، توجه به سفر اولی‌ها را مورد توجه قرار دهند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های فرهنگی برای اجرای برنامه‌های دهه کرامت
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • کنگره جهانی امام رضا(ع) رسانه‌ای برای بیان ظرفیت جهانی شدن سیره و آموزه‌های رضوی
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در جنوب شهرستان ری
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)