Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@10:37:26 GMT

گفت وگوی ادیان؛ کاهش خشونت های مذهبی

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۰۰۱۹۴

گفت وگوی ادیان؛ کاهش خشونت های مذهبی

تهران - ایرنا - هر روز که اخبار را رصد می کنیم، خبری تاسف آور از جنایت های غیر انسانیِ گروه های خشونت طلبی را می بینیم که داعیه حق طلبی دارند و به نام دین، دست به اعمال وحشیانه و رذیلانه می زنند.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، گروه هایی خشونت طلب همچون داعش، افراطیان بودایی و نژادپرستان اروپایی هر کدام خود را مظهر حقیقت دانسته و با این عنوان که عمل درستی را مرتکب می شوند، رفتارهای منزجر کننده را مرتکب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اعمال و رفتار گروه های تروریستی و خشونت طلب را می توان ترکیبی از جهل و تندروی دانست. چنین گروه هایی، حتی به همکیشان خود نیز رحم نمی کنند. خشونتی که منجر به گسترش تمایز و افتراقات میان ادیان شده و جهان را به سمت ناامنی می برد.
بخش مهمی از دامن زدن به تفکرات خشونت طلبانه در ادیان توسط برخی دولت ها است. برای نمونه با ورق زدن تاریخ به جایی بازمی گردیم که شعارهایی مانند «جنگ مقدس» از سوی نومحافظه کارانی چون «جورج بوش» رییس جمهوری اسبق آمریکا، مطرح شد. نومحافظه کاران آمریکا پس از یازدهم سپتامبر با بهره گیری از نظریه «جنگ تمدن های هانتینگتون» بر اسلام هراسی و موجِ خشونت و تبعیض نسبت به مسلمانان دامن زدند.
بر این اساس تا زمانی که دولت ها بر نفرت پراکنی دامن بزنند، نمی توان انتظار داشت که خشونت ها کاهش پیدا کنند. پس به دلیل گسترش روزافزون خشونت در جهان، دولت ها باید عزمی راسخ را در راستای افزایش تقارب و کاستن از تنازع دینی را در دستور کار قرار دهند.
به نظر می رسد بهره بردن از سازوکار گفت و گوی بین الادیانی و تمدنی تا حدودی چنین تفکرات متمایزکننده ای را محدود کند. بر این اساس پیگیری گفت و گوهای بین الادیانی می تواند به مثابه ابزاری کارآمد در ایجاد رابطه مسالمت آمیز میان ادیان و کاهش خشونت ها نقش آفرینی داشته باشد. زیرا هدف ادیان مختلف از گفت و گو رسیدن به نقاط مشترک برای صلح پایدار است. بنابر این همکاری میان تمدنها و ادیان می تواند گامی اساسی در جهت رفع بخشی از مشکلات جهان به هم پیوسته کنونی باشد.
گفت و گوی بین الادیانی اگر چه امری فراتر از رابطه میان دولت‌ها است اما در دنیای امروز این دولت ها ، تصمیم سازان و صاحبان قدرت هستند که می توانند روند گفت و گو را تسهیل و هموار سازند. برگزاری نشست های مشترک بین الادیانی می تواند همزمان با آگاهی بخشی و اثرگذاری بر جریان های فکری، نگاه های سطحی و یکسویه ای که جریان ها و گروه های تکفیری و تروریستی دنبال می کنند را تحت الشعاع قرار دهد.
جمهوری اسلامی ایران به عنوانی نظامی مردمسالار، همواره به گفت وگوی میان مذاهب و ادیان نگاه مثبتی داشته است و حتی سازمانی در زمینه تقریب مذاهب دارد. این امر نشانگر عزم راسخ و نگاه راهبردی ایران به گفت و گو و تقریب ادیان و مذاهب است.
با این حال برخی دولت ها و جریان های فکری در منطقه و همزمان برخی از قدرت های فرامنطقه ای با دامن زدن به اختلافات میان ادیان و پررنگ کردن نقاط غیر مشترک سعی دارند شکاف های بین ادیان بیشتر شده و گفت و گوی بین الادیانی به شکست منجر شود. این نگاه های منفعت انگارانه در بلند مدت اثرات مخربی را ایجاد و جهان را با چالش های بسیاری روبرو کرده و ناامنی و نفرت افکنی را می پراکند.
از طرفی دیگر نیز تا زمانی که اعتقادی به گفت و گوی بین الادیانی وجود نداشته باشد یا به دستاوردهای آن عمل نشود، نمی توان انتظار همزیستی مسالمت آمیز در جهان را داشت.

پژوهشم**458**1601**خبرنگار: محمد ستاری ** انتشار : شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۰۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم اندیشی ادیان و مسئله غزه


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رهبران ادیان الهی در «هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان با موضوع غزه»، یکبار دیگر جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

­رئیس و مؤسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این هم اندیشی گفت: موضوع فلسطین مسئله یک منطقه نیست، بلکه مسئله‌ای جهانی است.

آیت‌الله علی اکبر رشاد افزود: امروز مسئله فلسطین، مربوط به یک منطقه نیست، بلکه مسئله‌ای است که در مقیاس جهانی درحال وقوع است و یک نزاع منطقه‌ای نیست.

هم‌اندیشی بین‌المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه، با حضور خاخام یونس خمامی، رهبر دینی کلیمیان ایران، سیبوه سرکیسیان، خلیفه و اسقف اعظم مسیحیان ارامنه، افشین نمیرانیان، رئیس انجمن زرتشتیان ایران، وانیا سرگیز خوری، اسقف کلیسای آشوری کلدائی کاتولیک، یوبالیت آلدو، کشیش کلیسای شرق آشوری و پدرام سروش پور، عضو انجمن موبدان ایران در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد. ­

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رفع چالش‌های آبی مناطق محروم البرز توسط نیروهای جهادی
  • پس لرزه ادعای صادق زیباکلام درباره جنگ ایران و عراق
  • فقر پژوهش در حوزه خشونت سیاسی
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم: «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ فقط مذاکره مسائل را حل نمی‌کند/ ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم/ از وضع زندگی مردم و خواسته‌های جوانان مطلعم
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • هم اندیشی ادیان و مسئله غزه
  • رئیس‌جمهور: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/حمله به سفارت ایران نشان دهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد